top of page

Nooran unelma-ammatti

Hän oli kymmenen vuotias pikkutyttö. Hän haaveili tulevaa ammattiaan, mutta ei kertonut sitä kenellekään. Eräänä päivänä, kun Nooran piti mennä kauppaan, hän huomasi kadulla ystävänsä, jonka nimi oli Kaisa. Kaisa kysyi: "Mikä sinun tuleva ammattisi on?" Noora kertoi: "En koskaan kerro sitä kenellekään muulle paitsi voin mä kuitenkin kertoa sen sulle." Kaisa lähti iloisella tuulella, kun hän sai tietää sen. Noora jatkoi matkaansa ja meni kauppaan. Kaisa tuli kaupasta ja näki vanhan ystävänsä kaupan pihalla. Hänen nimensä oli Mari. Mari pyysi hänet kaupan taakse. Kaupan takana Mari sanoi: "Arvaa mitä? Maija kertoi mikä sinun tuleva ammattisi on, se on opettaja. Mutta mä en voi sillä mitään." Noora suuttui ja meni Kaisan luo kertomaan: "Ett ole minun ystävä enää." Noora lähti pois. Hän ajatteli sitä, kun Kaisa kertoi sen Kaisalle ja Kaisa kertoi sen Marille ja nyt Nooran on vaihdettava tulevaa ammattiaan. Mutta ei hän voi vaihtaa sitä, sehän on niin kiva ammatti ja hän päätti olla vain Marin kanssa ja hylkää Kaisa kaveriporukasta ja pitää se ammatti salana. Hän ei vaihtanutkaan tulevaa ammattiaan. Hän oli jo päättänyt minkä nimisiä ja näköisiä oppilaita hänellä oli. Niiden nimet olivat: Alisa, Olivia, Anni, Anna, pihla, Vilma, Tiia-Maria, Akseli, Marcus, Joel, Wiljami, Tuomas, Eelis, Antero... Ja niin olivatkin, kun hän oli aikuinen ja ammattikin oli opettaja.

Anna, 10v

Tarinat & Sadut
Viimeisimmät
bottom of page